Życie ze smakiem, czyli Oliwy smakowe Extra Vergine od Olitalia
Potrawa przygotowana nawet z najlepszych składników nie zachwyci naszych zmysłów, jeśli odpowiednio jej nie doprawimy. Z pomocą przyjdą oliwy smakowe Extra Vergine od Olitalia. Zaledwie kilka kropel wystarczy, by każde danie zamienić w pachnący i pyszny specjał rodem z włoskiej trattorii.
Kuchnia śródziemnomorska cieszy się uznaniem na całym świecie. Jest prosta, lekka, zdrowa i wyjątkowo aromatyczna.
Dla jej miłośników Olitalia dedykuje niezwykle oryginalną linię oliw w pięciu wariantach smakowych, typowych dla kuchni śródziemnomorskiej: Czosnek, Czosnek & Chili, Trufle, Bazylia oraz Cytryna. Oliwy stanowią rewelacyjny dodatek do sałatek, makaronów, gotowanych warzyw, ryb, dań z owoców morza i mięsa, a także potraw charakterystycznych dla kuchni włoskiej, w tym sałatki z pomidorów i sera mozzarella "Caprese", pizzy, bruschetty, spaghetti czy risotto. Eleganckie, przezroczyste butelki o pojemności 250 ml, opatrzone estetyczną etykietą, stanowią ciekawy element dekoracyjny kuchni - w wersjach smakowych Czosnek, Czosnek & Chili oraz Bazylia dodatkowo zobaczyć możemy pływające dodatki. Butelki nie zajmują wiele miejsca, dzięki czemu w naszej kolekcji może znaleźć się cała linia smakowa. Niewielki rozmiar sprzyja również kulinarnym inspiracjom w czasie sezonu grillowego. Wystarczy zapakować do piknikowego koszyka np. Oliwę Olitalia o smaku chili i czosnku, aby sałatki, pieczywo, czy grillowana ryba i mięso nabrały zapachu i smaku charakterystycznego dla dań potraw z regionu basenu Morza Śródziemnego.